Четвер, 28.03.2024, 23:33 Вітаю Вас Гість | RSS
Полтавська спеціалізована школа I-III ступенів №3
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 215
Форма входу
Мы вконтакте
Мы [b]онтакте
Головна » 2011 » Грудень » 10 » Тиждень української мови та літератури
23:06
Тиждень української мови та літератури
З 7 по 11 листопада у школі проходив Тиждень української мови та літератури. 8.11 учні 8-Б та 8-В класів під керівництвом Демченко Л. О. підготували "Мовний калейдоскоп”, де розповіли про історію та проблеми, пов’язані з розвитком української мови. Учні познайомили гостей заходу з життям та науковою діяльністю видатних українських вчених – філологів.

9.11 до дня української писемності та мови серед учнів 5-х класів пройшов конкурс «Найкращий знавець усної народної творчості».(вчителі Тихоненко Н. І., Корнійко В. І.

Міфи, легенди, народні казки – це таємничий світ наших пращурів, доторкнутися до якого змогли й наші учні. Під час проведення свята дітям були запропоновані найрізноманітніші завдання як на знання фольклорних творів, так і на розвиток творчих здібностей, логічного мислення. П’ятикласники із захопленням та цікавістю брали участь у таких конкурсах, як: «Відгадай: хто я?», «Пізнай легенду», «Казкознавці», «Відповіді у словах» та «Завдання-жарти», кожен з яких супроводжувався презентацією та музичним оформленням. Команди крок за кроком долали перешкоди на шляху до вершини перемоги, вибороти яку змогли учні 5-А класу. Вітаємо та бажаємо нових творчих звершень.

«Мова - це наша національна ознака, у мові - наша культура, сутність нашої свідомості»(Іван Огієнко). Саме цими словами розпочався семінар-презентація

«9 листопада — День української писемності та мови» в 10-А класі. Провівши самостійне дослідження щодо історії запровадження даного свята, екскурс у минуле нашої держави, старшокласники з’ясували, що українська мова почалася з писемності, витоки якої йдуть з далекого минулого (найвизначнішою пам’яткою Київської Русі є праця Преподобного Нестора-літописця «Повість временних літ», складена в Києві на початку XII століття). Десятикласники обговорили й питання щодо становища рідної мови на сучасному етапі. Долучилися до світу поетичного слова Ліни Костенко, вірші якої звучали у виконання Ольги Богомолець (презентація під час проведення семінару яскраво доповнювала виступи учнів).

10.11 у шкільному медіа центрі вчителі української мови та літератури Слесарчук А. І., Корнійко В. І., Демченко Л. О., Тихоненко Н. І. провели літературний конкурс "У світі поетичного захоплення”(презентація поетичних та прозових творів юних талантів школи).

Переможцями стали: серед учнів 9-11 класів:

I місце – Харченко Я. 11- В клас;

II місце – Шевченко Ю. 11 – В, Фесенко Н. 11 – А;

III місце - Лелюх М. 9 – А.

серед учнів 5-8 класів:

I місце – Рудяк А. 5 – А;

II місце – В’яла О. 6 – Б, Пустовіт В. 5 – Б;

III місце – Хан А. 5 – Б.

Цікавою була виставка "Наша мова кольорова", де було представлено стінні газети, поробки та композиції з природніх матеріалів.
Переглядів: 2354 | Додав: tatyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Часы
Личный кабинет

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!
Образование